søndag den 30. maj 2010

Gyldne Nuggets ;o)

Vi har fået hjemmelavede kyllingenuggets i denne weekend og de blev spist rub og stub. Det var lige noget der passede den lille herre...



Hjemmelavede Nuggets
½ liter kærnemælk
En stor håndfuld hakket persille
En stor håndfuld hakket purløg
1 spsk citronsaft
3 fed hvidløg
Chili sauce efter smag
Salt og peber

1 kg kyllinge inderfilet (kan godt skæres i mundrette bider, men så ta'r det en evighed)

Mel
Knuste Cornflakes

Bland dressingen og hæld 1/3 af den i en pose og put kyllingen i. Lad den marinere mindst 1 time, men gerne mere.

Put mel, dressing og Cornflakes i hver sin dybe tallerken. Tag nu et stykke kylling fra posen, vend den i mel, dyp den i dressing og vend den så i cornflakes. Fortsæt til du har brugt alle kyllingestykkerne. Steges på panden i rigelig rapsolie.

Velbekomme...

tirsdag den 18. maj 2010

Bananboller med Musli.


Jeg har en skøn bagebog fra AMO, som jeg bruger rigtig meget... Den er nærmest min bibel, som Kenneth siger ;O)
Idag har jeg bagt disse skønne bananboller, så der er lidt til frugttid i børnehaven og nogle til at tage med, når jeg nu skal på skolebænken imorgen...
Da jeg hverken havde kærnemælk og A38 tog jeg en koldskål med Jordbær og tykmælk.... Resultatet er rigtig godt ;-)

BANANBOLLER MED MUSLI: 20 små eller 15 store.
2½ dl kærnemælk
2½ dl A38
150 g havregryn
50 g cornflakes
1 spsk honning
2 tsk salt
2 modne bananer
100 g rosiner ( eller andet tørret frugt, eks, kirsebær, blåbær, tranebær, ananas.)
75 g nødder
50 g gær
600 g hvedemel

Udrør gær i kærnemælk og tilsæt havregryn, cornflakes, salt, honning,rosiner og nødder.
Mos bananerne i A38 og bland det i dejen.
Ælt melet i til dejen er glat og smidig.
Stilles til hævning 1 times tid.
Tril boller og stilles til hævning ½ time.
Bag bollerne 10-15 min midt i ovnen ved 200 grader (varmluft)

Velbekomme

fredag den 14. maj 2010

Den du ved nok...

Idag skal Sebastian ha' besøg af nogle børn (og deres forældre) fra GRØN STUE.
Ønsket er en chokoladekage og hvad er næsten bedre end "den du ved nok" ?

Passer til en bradepande fra ovnen.

4 æg
500 g sukker
3½ dl mælk
450 g mel
4 tsk vanillesukker
3 spsk kakao
4 tsk bagepulver
300 g smeltet margarine

Glasur:
200 g margarine
1 dl kaffe
3 spsk kakao
1 spsk Vanillesukker
100 g kokos
375 g flormelis

Pisk sukker og æg til en luftig masse og tilsæt én ting ad gangen : mælk, mel, vanillesukker, kakao og bagepulver. Pisk til sidst det smeltede margarine i lidt efter lidt.
Smør bradepanden og fordel dejen deri. Bag kagen i 30-45 min v.190 grader.

Glasurtingene smeltes sammen i en gryde og puttes på kagen når den er kold.

Velbekomme ;0)

onsdag den 12. maj 2010

Chokoladeboller

Idag er det ikke en kage der står på programmet, men chokoladeboller.
Igår tog Sebastian og jeg på biblioteket og som vi plejer, gik turen først forbi Kvickly-bageren, som deler gratis chokoladeboller ud til alle børn. MEN.... der var desværre ikke flere og stor var skuffelsen.
Så selvfølgelig lovede jeg min skønne unge, at jeg ville bage chokoladeboller til ham.
Opskriften er den samme som jeg bruger til pølsehorn, jeg tilsætter selvfølgelig bare chokolade ;0)
Så når jeg kommer hjem med sønnike, skal vi ha' varm kakao og lune boller... Vejret idag indbyder til det.

lørdag den 8. maj 2010

Kage med Hest

Annette var "faldet" over min blog og sendte mig en mail om jeg mon havde lyst til at lave en kage til hendes mors 50 års dag. OM jeg havde... ;0)
Eneste krav var en hest og evt. noget værktøj, da fødselaren er en "handyman".
Kagen er en chokoladekage med Tobleronemousse og Hindbærmousse. Smurt op med Palminsmørcreme og overtrukket med MMF.




Jeg er sgu ret stolt af den hest ;0)

torsdag den 6. maj 2010

Modelleringskursus og KÆMPE pakke fra Holland

I går var jeg på kursus i Kagebutikken. Skulle lære at modellere en kanin, en bamse og en elefant. Alle 3 ud fra det samme princip.
Det var rigtig godt og jeg synes virkelig jeg har lært meget. Så nu vil jeg helt klart give mig i kast med at modellere oftere.

Ud fra disse 3 ringe laver man de forskellige dyr..


Jeg er ret stolt af resultatet ;0)

Og så er min pakke fra Holland kommet... JUBIIIH...Glæder mig vildt til at komme igang med alle sagerne :D



søndag den 2. maj 2010

Strikkekage til Svigermor

Min svigermor skulle ha' strikkeklubben på besøg og ville så gerne at jeg lavede en lækker kage til dem.
De eneste krav var, at kagen skulle være frisk og at der skulle stå: Gavstrikkerne.
Men ellers fik jeg helt frie hænder. Det er fedt, når man er ny i kagebageriet, så kan man nemlig få afprøvet nogle nye sammensætninger.

Kagen er en gulerodskage med et lag Limemousse og et lag Flødeostecreme med appelsinskal. Smurt op med Palminsmørcremen, som er min nye favorit og betrukket med MMF.



Der skulle osse ha' været et par strikkepinde, men de knækkede desværre i flere dele, da de skulle på kagen, ÆV.