fredag den 26. februar 2010

Mine første kager med Fondant


Sebastian fyldte 4år den 22 februar og ville gerne holde piratfødselsdag :)

Den øverste er en lagkage med sorte lagkagebunde, Daimcreme, bananer og Hindbærmousse.

Den nederste er Kagekonens chokoladekage,som Sebastian havde med i Børnehaven til uddeling. Den var et stort hit og blev spist rub og stub....

Det var noget af en udfordring at prøve at arbejde med fondant. Den første portion der skulle farves sort, drillede mig helt vildt. Den ville ikke blive ordenligt sort. Jeg brugte en hel bøtte farve (gisp)

Og da jeg skulle rulle den ud, ville det da slet ikke samarbejde med mig. Jeg havde drysset maizena på bordet for at lette udrulningen, men der kom noget på oversiden og lavede "skjolder" på min flotte sorte overflade. Der var jeg næsten ved at græde...

Kenneth ( min mand) duppede skjolderne væk med lidt vand og så lod vi fondanten tørre.

Og nu var den blevet helt perfekt ;)

Til den anden portion som jeg skulle farve sort, valgte jeg et andet mærke farve. Det var bare så meget bedre.... Kan klart anbefale Wilton :)

1 kommentar:

  1. Hej Jette,
    udover de der småting jeg lige skrev til dig på fb vil jeg da anbefale dig at have engangsvaskeklude i dit kagegrej. Tag 2, læg dem ovenpå hinanden, put så meget maizena på midten og saml hjørnerne. Sæt en elastik om, så du har en "pudderkvast", så´får du ikke for meget maizena på fondanten. Hav altid en ren og tør engangsklud i nærheden til at tørre overfladen med, den er SUPER til at fjerne overskudsfondant.
    Bare klø på, du er rigtig god til det!

    SvarSlet

På forhånd tak ;)